Κριθαρότο “καρμπονάρα”

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστό κριθαράκι με πανσέτα και κρέμα παρμεζάνας

Συστατικά

  • 110 gr πανσέτα καπνιστή
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ. γλυκού θυμάρι
  • 1 3/4 φλ. κριθαράκι
  • 2 1/2 φλ. νερό
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. μαϊντανός
  • 2 κ. σούπας παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε την πανσέτα κομμένη σε κύβους.
  • Τσιγάρισε την πανσέτα για περίπου ένα λεπτό και πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το θυμάρι, ανακάτεψε καλά και ψήσε για περίπου έξι λεπτά.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το κριθαράκι και καβούρδισε με τα υπόλοιπα υλικά για δύο λεπτά.
  • Ρίξε και το νερό, τρίβοντας το τηγάνι με μια ξύλινη κουτάλα για να ξεκολλήσουν τα λίπη και πρόσθεσε το γάλα και αλατοπίπερο.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου δέκα λεπτά.
  • Μόλις το ριζότο χυλώσει, αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Read More

And More