Κριθαρότο με μπρόκολο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κρεμώδες και απολαυστικό κριθαρότο με μπρόκολο και λουκάνικο από κοτόπουλο

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 230 gr λουκάνικο κοτόπουλου
  • 500 gr μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 2 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. + έξτρα για το σερβίρισμα τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το λάδι, πρόσθεσε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες και σοτάρισέ το μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε και το μπρόκολο σε μικρές φουντίτσες μαζί με αλάτι και πιπέρι και συνέχισε να σοτάρεις για άλλα πέντε λεπτά.
  • Έπειτα, ρίξε στο τηγάνι στο σκόρδο και το κριθαράκι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και άφησέ τα να ψηθούν για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και άφησε το μείγμα να πάρει βράση.
  • Σκέπασε το τηγάνι με καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε το κριθαρότο να βράσει για περίπου 10 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ανακάτεψε και το μισό φλιτζάνι παρμεζάνα και επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται και ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα.

Read More

And More