Κριτσίνια

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί να αγοράζεις έτοιμα κριτσίνια, όταν μόνη σου θα τα ετοιμάσεις εύκολα, οικονομικά και κυρίως με την γεύση και τα υλικά που θες. Μια δόση αρκεί για να έχεις για ημέρες κριτσίνια στο σπίτι

Συστατικά

  • 1 κουταλιά μαγιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 3 ή 3,5 φλιτζάνια κοινό αλεύρι
  • 3 κουταλιές τυρί τριμμένο (τσένταρ, γραβιέρα ή παρμεζάνα) (προαιρετικά)
  • ή 3 κουταλιές ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
  • ή 3 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, αλάτι, ζάχαρη και λάδι.
  • Αν θέλεις, πρόσθεσε το τριμμένο τυρί, τις ψιλοκομμένες ελιές ή το  κρεμμύδι, ώστε να πάρει η ζύμη γεύση
  • Ρίξε αρκετό αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή.
  • Συνέχισε να ζυμώνεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, μέχρι να έχεις λεία ζύμη που δεν κολλάει. Αν χρειαστεί πρόσθεσε  αλεύρι για να μην κολλάει
  • Άλειψε με λάδι, σκέπασε και άσφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαθεί (περίπου 45 λεπτά)
  • Με κοφτερό μαχαίρι κόψε απαλά τη ζύμη σε 20 ίσα κομμάτια. Τέντωσέ τα να έχουν μήκος 30-35 εκατοστά
  • Βάλε τα κριτσίναι σε λαδωμένο ταψί (ή καλύτερα λαδόκολλα) και σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Tip

Φυσικά μπορείς να τα βουτήξεις σε σουσάμι αν θες

Read More

And More