Κροκέτες πατάτας με τυρί και θυμάρι

20' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Από την κουζίνα μας δεν πρέπει να πηγαίνει τίποτα χαμένο. Έφτιαξες μπόλικη σκορδαλιά και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτά τα τραπέζια, έμεινε αρκετή. Μπορείς να φτιάξεις τραγανές κροκέτες πατάτας με θυμάρι και λιωμένο τυρί. Έξυπνο;

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια σκορδαλιά
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο ρεγκάτο ή άλλο κίτρινο τυρί της επιλογής σου
  • Για το πανάρισμα: 100 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • 1 φλιτζάνι χωριάτικο ψωμί τριμμένο και ανακατεμένο με βασιλικό, ρίγανη, mix πιπεριού και μοσχοκάρυδο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ και σπάσε μέσα το αυγό. Πρόσθεσε το θυμάρι και το τυρί και ζύμωσε με τα χέρια σου. Προσπάθησε η υφή του να είναι αρκετά σφιχτή. Αν δεν το καταφέρνεις βάλε λίγο ακόμη τυρί ή ελάχιστο αλεύρι και ζύμωσε και πάλι
  • Πλάσε με τα χέρια σου μικρά μπαλάκια στο μέγεθος από ένα μπαλάκι του γκολφ
  • Βάλε σε ένα ρηχό πιάτο το αυγό χτυπημένο με νερό, σε άλλο το αλεύρι και στο τρίτο το ψωμί τριμμένο καλά με το βασιλικό, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι
  • Βούτηξε κάθε κροκέτα στο αλεύρι και ύστερα στο αυγό. Τέλος κύλησε στο αυγό να καλυφθεί καλά από το ψωμί
  • Σε μια κατσαρόλα βάλε μπόλικο ηλιέλαιο να κάψει καλά. Ρίξε τις κροκέτες σου και τηγάνισε να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα
  • Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι και σέρβιρε
  • Σέρβιρε με μαγιονέζα ή μουστάρδα ή οποιαδήποτε σος της επιλογής σου

Tip

Φυσικά η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και με απλό πουρέ πατάτας. Βράσε πατάτες, λιώσε και πρόσθεσε λίγο γάλα και βούτυρο να γίνει λείος πουρές. Συνέχισε τη συνταγή όπως παραπάνω

Read More

And More