Κροκέτες σολομού με πατάτα

1 1/2 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί τα κεφτεδάκια σου να είναι από λιπαρό κόκκινο κρέας, όταν μπορείς να δοκιμάσεις δεκάδες συνταγές με υπέροχη γεύση και σαφώς υψηλότερη διατροφική αξία; Κροκέτες που θα λατρέψουν και τα παιδιά σου, είναι το πρώτο σου βήμα για να μπεις κι εσύ στην επανάσταση του φαγητού που θα μας μάθει να τρώμε πιο σωστά και υγιεινά.

Συστατικά

  • 1/4 κ.γ. θαλασσινό αλάτι, συν άλλη μισή για να αλατίσεις το νερό
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 300 γρ. πατάτες
  • 1/2 κιλό φιλέτα σολωμού (με το δέρμα, χωρίς κόκκαλα) ή 2 κονσέρβες πολύ καλής ποιότητας σολωμό
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. αλεύρι συν λίγο ακόμα για πασπάλισμα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Ξύσμα ενός λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλάτι και νερό να βράσουν. Καθάρισε τις πατάτες και κόψτες σε ίσα κομμάτια.
  • Τρίψε τα φιλέτα σολωμού με λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Βάλε το σολωμό σε αλουμινόχαρτο και μετά σε ένα “καλάθι” σουρωτό που θα το βάλεις πάνω από τις πατάτες που βράζουν (ώστε να ψηθεί ο σολωμός στον ατμό).
  • Μαγείρεψέ τα για 10-12 λεπτά μέχρι να ψηθούν.  Βγάλε το σολωμό από την κατσαρόλα και άφησέ τον στην άκρη. Εάν θα χρησιμοποιήσεις σολωμό κονσέρβας, στράγγιξέ τον καλά και άφησέ τον στην άκρη.
  • Σούρωσε τις πατάτες και ξαναβάλτες στην κατσαρόλα ώστε να “στεγνώσουν” καλά.  Ψιλόκοψε τα φύλλα του μαϊντανού χωρίς να βάλεις τα κοτσάνια.  Λιώσε τις πατάτες.
  • Όταν κρυώσουν τελείως οι πατάτες, βάλτες σε μπολ και ρίξε το ψάρι που θα το έχεις κάνει ψίχα. Πρόσθεσε τη μία κουταλιά αλεύρι, το αυγό και το μαϊντανό, το 1/4 κ. γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Πρόσθεσε το ξύσμα ενός λεμονιού και ζύμωσε το μείγμα.
  • Πασπάλισε την επιφάνεια εργασίας σου με αλεύρι. Χώρισε το μίγμα της πατάτας στα 4. Με τα χέρια πλάσε μικρά μπιφτέκια που θα πασπαλίζεις με αλεύρι.
  • Βάλε λίγο αλεύρι σε ένα πλατύ πιάτο και τοποθέτησε τα ψαρομπιφτέκια σου. Σκέπασέ τα με διαφανή μεμβράνη και βάλτα στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα να σφίξουν.
  • Βάλε λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, βάλε τα μπιφτέκια σου μέσα και μαγείρεψέ τα για 3-4 λεπτά από κάθε λεπτά να τραγανίσουν και να ροδίσουν.
  • Σερβίρονται ζεστά με μισοφέγγαρα λεμονιού.

Tip


Read More

And More