Κρύα σούπα παντζάρι με ραπανάκι και αγγούρι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα παντζάρια, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ο μυρωδάτος άνηθος βουτούν σε δροσερό κεφίρ και γίνονται ένα υπέροχο, ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα. Μην ακούς τη μαμά πως οι σούπες είναι μόνο για το χειμώνα! Το συγκεκριμένο πιάτο είναι τόσο καλοκαιρινό, όσο και ο καυτός ήλιος…

Συστατικά

  • 2 μέτρια παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
  • 2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε φετούλες
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 5 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 ραπανάκια κομμένα σε φετούλες
  • Αλάτι
  • 700 ml Κεφίρ (πρόσθεσε λίγο περισσότερο αν θες να είναι πιο ελαφριά στη γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε τα παντζάρια με ένα μιξεράκι ή πηρούνι και και πρόσθεσε σε ένα μπολ
  • Συμπλήρωσε το κεφίρ και ανακάτεψε καλά να πάρεις ομοιόμορφο χρώμα. Μπορείς να λιώσεις με ένα μιξεράκι χειρός για να έχεις πιο απαλό τελείωμα
  • Πρόσθεσε τον άνηθο, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια και αλάτισε
  • Σέρβιρε σε 4 μπολ με ένα τέταρτο από το βραστό αυγουλάκι σε κάθε μερίδα

Tip


Read More

And More