Ξιδάτες ψητές baby πατάτες φούρνου με σκόρδο και άνηθο

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές διπλομαγειρεμένες baby πατατούλες με σκόρδο και άνηθο

Συστατικά

  • 1 kg baby πατάτες κομμένες στην μέση
  • 1 φλ. λευκό ξύδι
  • 2¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ φλ. φέτα θυρμματισμένη
  • ½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • χονδρό αλάτι για το σερβίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε δύο φλιτζάνια νερό με τις πατάτες, το ξύδι και δύο κουταλάκια αλάτι.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σούρωσε τις πατάτες και ανακάτεψέ τες προσεκτικά σε ένα μπολ με το λάδι, το υπόλοιπο αλάτι και την ρίγανη.
  • Άπλωσε τις πατάτες στο ταψί σε μία στρώση και ψήσε στον φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  • Ανακάτεψε τις ψητές πατάτες όσο είναι καυτές με το σκόρδο και μετάφερέ τες σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  • Πασπάλισε με την θρυμματισμένη φέτα, τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χονδρό αλάτι και σέρβιρε.

Read More

And More