Κυπριακές πίτες με κοτοσαλάτα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστές “τσέπες” με γέμιση κοτοσαλάτα με παπαρουνόσπορο

Συστατικά

  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 1/3 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1/2 φλ. φιστίκια
  • 1/4 φλ. σχοινόπρασο
  • 1 1/2 κ. γλυκού παπαρουνόσπορος
  • λάχανο
  • 4 κυπριακές πίτες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μία κατσαρόλα βάλε τα φιλέτα με νερό που να τα καλύπτει και πρόσθεσε αλάτι και ξύσμα του μισού πορτοκαλιού.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι και άσε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, το σέλερι σε φέτες, τα φιστίκια, τον παπαρουνόσπορο, το σχοινόπρασο και αλατοπίπερο.
  • Μόλις ετοιμαστεί το κοτόπουλο “διάλυσέ” το με ένα πιρούνι και πρόσθεσέ το στη σος με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Άνοιξε τις πίτες στα δύο, γέμισέ τες με μερικά φύλλα λάχανο και την κοτοσαλάτα και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More