Κυπριακές ραβιόλες

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γιατί μπορεί οι Ιταλοί να είναι μετρ των ζυμαρικών, όμως όταν οι Κύπριοι αποφασίσουν να κάνουν ραβιόλες, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Γεμιστά ζυμαρικά από την μεγαλόνησο…

ΠΗΓΉ

Συστατικά

  • Για το φύλλο: 6 φλιτζάνια αλεύρι (μισό χωριάτικο – μισό φαρίνα)
  • Λίγο αλάτι
  • Νερό χλιαρό για να γίνει ζύμη σφιχτή
  • Για τη γέμιση: 2 χαλούμια σκληρά (παλιά)
  • 1 χαλούμι φρέσκο τριμμένο
  • 2-4 αυγά
  • Δυόσμο
  • Κανέλα χοντροκοπανισμένη (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας το αλεύρι με το αλάτι και ρίχοντας λίγο λίγο το νερό.
  • Για να ανοίγει πιο εύκολα η ζύμη, την αφήνουμε 1 ώρα περίπου σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε φύλλο.
  • Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση (1 κουταλάκι) σε διαστήματα (περίπου 5 εκατοστόμετρα).
  • Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο. Πατάμε καλά και κόβουμε τις ραβιόλες με ειδικό εργαλείο ή με μικρό ποτήρι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη και η γέμιση.
  • Διατηρούμε τις ραβιόλες καλύτερα στην κατάψυξη αν δεν πρόκειται να τις ψήσουμε αμέσως ή τις ψήνουμε σε ζωμό από κότα όπως τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τρίμμα από χαλούμι και δυόσμο
  • Μια νόστιμη παραλλαγή είναι να αντικαταστήσεις το χαλούμι με φρέσκια αναρή, ένα άλλο παραδοσιακό κυπριακό τυρί

Tip


Read More

And More