Lamingtons. Τα τετράγωνα ατομικά κεκάκια

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ένα γεμιστό κέικ με μαρμελάδα, τυλιγμένο σε ινδική καρύδα, τυπικό γλύκισμα για την ώρα του τσαγιού στην Αυστραλία. Σε διαβεβαιώνω όμως πως θα ταιριάξει άψογα με το καφεδάκι σου το απόγευμα ή ακόμη και το πρωί. Είναι μικρά, ατομικά και έτσι δεν σε γεμίζουν με θερμίδες.
130 θερμίδες το ένα

Συστατικά

  • 3/4 του φλιτζανιού μαργαρίνη
  • 2 2/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κ.σ. στέβια
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 1 φλιτζάνι γάλα 2% & 4 κ.σ. γάλα για την επικάλυψη
  • 2/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα (φράουλα, βατόμουρο)
  • 400 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light
  • 2 φακελάκια στέβια
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 160oC και βουτύρωσε δύο ταψάκια ορθογώνια – 30×20 εκ. – Στρώσε λαδόκολλα, βουτύρωσε και αλεύρωσε.
  • Βάλε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και τη στέβια στο μίξερ και χτύπησε να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη βανίλια και τα αυγά. Συνέχισε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Πρόσθεσε και το γάλα.
  • Κοσκίνισε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι και πρόσθεσέ το σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά. Μοίρασε το μείγμα στα δύο ταψάκια και ψήσε στο φούρνο για περίπου 30′ λεπτά. Πρόσεξε να βάλεις τα ταψάκια στο ίδιο ύψος στο φούρνο, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Ξεφόρμαρε και άπλωσε στην επιφάνεια του ενός από τα δύο την μαρμελάδα να πάει παντού. Σκέπασε με το άλλο κέικ ώστε να έχεις ένα σάντουιτς. Θα σε εξυπηρετήσει να χρησιμοποιήσεις τις κάτω πλευρές των κέικ που είναι πιο επίπεδες.
  • Πάρε ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι και κόψε τις άκρες του κέικ να έχεις ένα τέλειο παραλληλόγραμμα. Κόψε τα κέικ με κουπάτ σε σχήμα καρδιάς ή σε μικρά τετράγωνα κομμάτια 4-5 εκατοστών το καθένα.
  • Βάλε σε ένα μπόλ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε καλά, πρόσθεσε 4 κ.σ. γάλα να γίνει πιο αραιό το μείγμα σου. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Σε άλλο πιάτο βάλε την καρύδα.
  • Βύθιζε ένα, ένα τα κομμάτια στο τυρί κρέμα και μετά κύλισε στην καρύδα να καλυφθούν. Άφησε να σταθούν για λίγο και σέρβιρε. Μπορείς να τα βάλεις σε καραμελόχαρτα για να σερβίρονται πιο εύκολα.

Tip


Read More

And More