Lasagna πατάτας στο φούρνο

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Νόστιμο και ευφάνταστο σουφλέ ζυμαρικών χωρίς τα… ζυμαρικά!

Συστατικά

  • 4 πατάτες
  • 1/5 kg κιμάς
  • 1 ντοματοχυμός
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 250 gr τυρί τριμμένο
  • 1 ματσάκι baby σπανάκι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, τακτοποίησέ τες σε ένα πυρίμαχο σκεύος και λάδωσέ τες.
  • Σε μία κατσαρόλα ζέστανε τη μία κουταλιά λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τον κιμά και καβούρδισέ τον.
  • Βάλε στον κιμά την ντομάτα και τα μπαχαρικά και άσε να βράσει.
  • Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα κιμά, ρίξε ένα μέρος πάνω στις πατάτες και πρόσθεσε λίγο σπανάκι και τυρί.
  • Βάλε άλλη μια στρώση πατάτας και πάλι κιμά με σπανάκι και τυρί μέχρι να έχεις τρεις στρώσεις.
  • Πασπάλισε το φαγητό με όσο τυρί έχει μείνει.
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Tip

Πρόσθεσε λίγο μπούκοβο (1/4 κ. γλυκού) καθώς ετοιμάζεις τον κιμά για να έχεις μια εκρηκτική γεύση!

Read More

And More