Λαχανάκια με μπέικον και μήλο

1 ώρα 5΄
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα ιδιαίτερο λαχανικό με έντονη γεύση. Το μπέικον μαζί με το κρεμμύδι και το μήλο, σωταρισμένα, θα τους δώσουν μια πιο ιδιαίτερη γεύση, λίγο γλυκιά, λίγο πικάντικη και πάντα γεμάτη νοστιμιά! Και σε χρόνο dt!

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση (αν είναι μεγάλα)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στη μέση
  • Ελαιόλαδο
  • 1 μήλο τύπου Γκόλντεν, ολόκληρο, χωρίς τα κουκούτσια στο κέντρο
  • μισή κ.σούπας βούτυρο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Ανακάτεψε τα λαχανάκια με τα κρεμμύδια και αρκετό λάδι. Αλατοπιπέρωσε.
  • Άπλωσε τα λαχανικά σε ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Βάλε στο κέντρο του μήλου το βούτυρο και βάλτο και αυτό στο ταψάκι.
  • Ψήσε τα λαχανικά μέχρι να είναι αρκετά τρυφερά ώστε να τρυπιούνται με ένα πιρούνι, περίπου 30 λεπτά το μήλο, 40-45 λεπτά τα λαχανικά.
  • Όσο ψήνονται τα λαχανικά, βάλε το μπέικον σε τηγάνι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά περίπου 12 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το πολύ λίπος που θα σχηματιστεί. Κράτα όμως ένα μέρος του για αργότερα.
  • Βγάλε τα λαχανικά από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν τόσο όσο να μπορείς να τα πιάσεις. Κόψε το μήλο και το κρεμμύδι σε κομμάτια όσο τα λαχανάκια. Βάλε τα λαχανικά και το μήλο στο τηγάνι με το μπέικον σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας να μην κολλήσουν, για 15 λεπτά.
  • Σερβίρονται ζεστά.

Tip

Για ακόμη μεγαλύτερη νοστιμιά και υγεία μπορείς να προσθέσεις μέσα στα λαχανάκια και λίγο τριμμένο καρύδι! Αν θέλεις πιο έντονη τη γεύση του μπέικον πρόσθεσε λίγο παραπάνω από την ποσότητα της συνταγής.

Read More

And More