Συνταγή για αγκινάρες με πατάτες και ρύζι

1 ώρα
Χρόνος προετοιμασίας
1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι αγκινάρες είναι ένα από τα πιο γευστικά, θρεπτικά και υγιεινά λαχανικά εποχής και ταιριάζουν τέλεια με το ρύζι και τις πατάτες. 

Συστατικά

  • 15 αγκινάρες φρέσκες καθαρισμένες
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 1/2 φκ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τρίβεις τις αγκινάρες με λεμόνι και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και λεμόνι
  • Τις αφήνεις για μία περίπου ώρα και τις στραγγίζεις καλά
  • Τις κόβεις σε μέτρια κομμάτια
  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες τις σοτάρεις για 2-3 λεπτά και σβήνεις με το κρασί
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνεις 1  1/2 φλ. νερό και τις αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι, τις πατάτες και προσθέτεις νερό ώστε αν καλυφθούν οι αγκινάρες
  • Προσθέτεις τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το αφήνεις να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του
  • Λίγο πριν το σβήσεις ρίχνεις το αλάτι και το πιπέρι.

Read More

And More