Συνταγή για αρακά

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
45 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ήρθε η στιγμή για τα λαδερά με πρώτο και καλύτερο τον αρακά που θα φτιάξεις πανεύκολα και γρήγορα. Θα τον συνοδεύσεις με φέτα και ζεστό ψωμί. 

Συστατικά

  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο ή 2 κιλά φρέσκο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα το λευκό μόνο μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις 1/3 φλ. ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις τις πατάτες και τα καρότα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις τον πελτέ, ανακατεύεις και προσθέτεις 1 1/2 φλ. νερό
  • Τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καρότα
  • Προσθέτεις τον αρακά, αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
  • Ανακατεύεις και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα
  • Σερβίρεις με φέτα και φρέσκο ψωμί.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164