Συνταγή για dip με αγκινάρες και σπανάκι

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα dip με αγκινάρες και σπανάκι είναι ιδανικό snack για το απόγευμα αλλά και τον μαραθώνιο της αγαπημένης σου σειράς το weekend.  

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα με καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκο ​​baby σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/4 φλ. μοτσαρέλα
  • 3 κ. γλ. creme fraiche
  • 1/2 κ.γλ. του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ.γλ. ταμπάσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάζεις τα σκόρδα σε ένα αλουμινόχαρτο απλώνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Ξετυλίγεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις το σπανάκι για 3 περίπου λεπτά
  • Το αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει και μετά σε ένα μπολ
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις τα κρεμμύδια για 2 περίπου λεπτά
  • Τα ρίχνεις στο μπολ με το σπανάκι και προσθέτεις το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το 3/4 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα, τη κρέμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού  και μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
  • Μπορείς να τα πολτοποιήσεις με ένα πιρούνι ή βάλεις το μείγμα στο μπλέντερ
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες και και τις “δουλεύεις” με το πιρούνι ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια και όχι πολτοποιημένες.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί και το καλύπτεις με το 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • Το ψήνεις για 25 λεπτά και σερβίρεις με nachos.

Read More

And More