Συνταγή για φριτάτα με μπρόκολο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Φριτάτα είναι η ομελέτα στη γαλλική έκδοση. Με μπρόκολο και φέτα είναι απλά απολαυστική και τέλεια για πρωινό ή brunch. 

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. μπρόκολο, καθαρισμένο και κομμένο σε μερίδες
  • 7 μεγάλα αβγά
  • 1 φλ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις με μία ξύλινη κουτάλα για 4 λεπτά
  • Ρίχνεις το κομμένο μπρόκολο, ανακατεύεις και το τηγανίζεις για  10 περίπου λεπτά
  • Αλατοπιπερώνεις και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Σε ένα μπολ, σπας τα αβγά και τα ανακατεύεις
  • Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και μεταφέρεις το μείγμα στο τηγάνι
  • Θρυμματίζεις τη φέτα με τα χέρια και τα ρίχνεις στο τηγάνι
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 5 λεπτά
  • Μεταφέρεις το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνεις για 5 λεπτά στους 180 βαθμούς C
  • Αφαιρείς από το φούρνο, μοιράζεις σε μερίδες και απολαμβάνεις τη φριτάτα σου ζεστή.

Κεντρική photo: iStock

Read More

And More