Συνταγή για γεμιστά παντζάρια με τυριά

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αν αγαπάς τα παντζάρια που είναι και της εποχής σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό και πρωτότυπο πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους και την οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1 κιλό παντζάρια
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • κόλιανδρο τριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σπόρους ροδιού
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Γεμίζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό πάνω από την μέση και βράζεις τα παντζάρια για μισή περίπου ώρα
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάζεις τα παντζάρια στο σουρωτήρι και τα αφήνεις να στραγγίσουν
  • Αφαιρείς την φλούδα και κόβεις το πάνω μέρος τους
  • Αδειάζεις μικρή ποσότητα από το εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα υλικά, εκτός από το ρόδι και τον μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
  • Γεμίζεις τα παντζάρια με το μείγμα και τα τοποθετείς σε ένα σκεύος ή ταψί
  • Τα ψήνεις για 10 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά
  • Αφαιρείς το σκεύος από το φούρνο, προσθέτεις ρόδι, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρεις.

Read More

And More