Συνταγή για κουνουπίδι με κόκκινη σάλτσα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι είναι λαχανικό εποχής και είναι ακόμη πιο νόστιμο κοκκινιστό και πικάντικο. 

Συστατικά

  • 1 µεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά µπουκέτα
  • 4 ώριµες ντοµάτες κομμένες σε μικρά καρέ ή τριμμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γ. µουστάρδα
  • 1/2 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουµά  σε σκόνη
  • 1 μικρό κοµµάτι φρέσκο τζίντζερ τριµµένο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 λεπτά
  • Προσθέτεις τον κουρκουµά, το κύµιν και την ντομάτα και ανακατεύεις για 1 περίπου λεπτό
  • Βάζεις το κουνουπίδι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Προσθέτεις το τζίντζερ, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και το αφήνεις να βράσει σε μεσαία φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι
  • Ρίχνεις το αλάτι, ανακατεύεις, το αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη για να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164