Συνταγή για κουνουπίδι με κόκκινη σάλτσα

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κουνουπίδι είναι λαχανικό εποχής και είναι ακόμη πιο νόστιμο κοκκινιστό και πικάντικο. 

Συστατικά

  • 1 µεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά µπουκέτα
  • 4 ώριµες ντοµάτες κομμένες σε μικρά καρέ ή τριμμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γ. µουστάρδα
  • 1/2 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουµά  σε σκόνη
  • 1 μικρό κοµµάτι φρέσκο τζίντζερ τριµµένο
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι για 5 λεπτά
  • Προσθέτεις τον κουρκουµά, το κύµιν και την ντομάτα και ανακατεύεις για 1 περίπου λεπτό
  • Βάζεις το κουνουπίδι και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Προσθέτεις το τζίντζερ, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και το αφήνεις να βράσει σε μεσαία φωτιά για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι
  • Ρίχνεις το αλάτι, ανακατεύεις, το αφήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη για να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο.

Read More

And More