Κουνουπίδι και μπρόκολο είναι τα δύο βασικά λαχανικά εποχής. Θρεπτικά και γεμάτα βιταμίνες θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μέτριο μπρόκολο
 - 1 μέτριο κουνουπίδι
 - 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου
 - 2 κ.σ. τυρί κρέμα
 - 4 κ.σ. γάλα
 - 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 - 1 κ.σ. λάδι
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο με άφθονο νερό και το κόβεις σε μικρά μπουκέτα
 - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό τα βράζεις για 15 περίπου λεπτά
 - Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο
 - Προσθέτεις το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
 - Προσθέτεις μισό τριμμένο τυρί και συνεχίζεις το ανακάτεμα
 - Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζεις τα βρασμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και το το μείγμα με το γάλα και το τυρί
 - Με την ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις ώστε να απλωθεί η κρέμα σε όλη την επιφάνεια
 - Προσθέτεις το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνεις τα λαχανικά στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
 - Σερβίρεις αμέσως.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.