Συνταγή για λαχανόρυζο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Είναι η εποχή που θα βρεις τα ωραιότερα λάχανα και θα φτιάξεις ένα υγιεινό και λαχταριστό λαχανόρυζο με αβγολέμονο. 

Συστατικά

  • 1/2 κιλό λάχανο λευκό πλυμένο, ψιλοκομμένο και πολύ καλά στραγγισμένο
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 50γρ. ρύζι
  • 550ml ζωμό λαχανικών
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις τα κρεμμύδια και το πράσο για 2 περίπου λεπτά ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτεις το λάχανο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3 ακόμη λεπτά
  • Ρίχνεις το ρύζι, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι
  • Το αφήνεις να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
  • Λίγα λεπτά πριν προσθέτεις τον μαϊντανό και τον άνηθο
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα ασπράδια των αβγών και χτυπάς με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια ανάλαφρη μαρέγκα
  • Προσθέτεις τους κρόκους και ανακατεύετε με το σύρμα
  • Ρίχνεις το χυμό του λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα
  • Παίρνεις με την κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά και προσθέτεις σιγά-σιγά στο αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
  • Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία με άλλες 4 κουτάλες ζωμό
  • Ρίχνεις το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και την ανακινείς ώστε να πάει παντού
  • Το σερβίρεις ζεστό.

Read More

And More