Συνταγή για ομελέτα με σπανάκι και αρακά

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Η ομελέτα είναι ιδανική για Κυριακάτικο brunch και σήμερα θα συνδυάσεις τα αυγά με σπανάκι και αρακά δημιουργώντας την πιο υγιεινή εκδοχή της. 

Συστατικά

  • 1 συσκευασία σπανάκι 500 γρ.
  • 5 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. αρακά
  • 2 αυγά
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις και στραγγίζεις καλά το σπανάκι
  • Ρίχνεις σε ένα τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι με το σπανάκι μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις τον αρακά και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά 10 περίπου λεπτά
  • Σπας τα αυγά μάτια και τα ρίχνεις στο τηγάνι μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο
  • Μόλις τα αυγά σφίξουν ελαφρά τοποθετείς με τη σπάτουλα προσεχτικά την ομελέτα σε ένα μεγάλο πιάτο και απολαμβάνεις.

Photo: iStock

Read More

And More