Συνταγή για πιπεριές γεμιστές με τυριά

25 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Οι πολύχρωμες πιπεριές είναι νόστιμες και όταν τις συνδυάσεις με τυριά το αποτέλεσμα είναι απλά απολαυστικό. 

Συστατικά

  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 6 κίτρινες πιπεριές
  • 200γρ. κατίκι Δομοκού
  • 200γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 1 φλ. κασέρι τριμμένο
  • 2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 8 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις τις πιπεριές για 10 περίπου λεπτά
  • Τις αφαιρείς και τις ακουμπάς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί
  • Αφαιρείς τις φλούδες που έχουν ξεκολλήσει από τις πιπεριές και με ένα μαχαίρι κόβεις το κοτσάνι και τις αφήνεις στην άκρη
  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τα τυριά (εκτός από το κασέρι) και τα πολτοποιείς με ένα πιρούνι
  • Προσθέτεις την πάπρικα, το ελαιόλαδο και τον άνηθο και ανακατεύεις καλά με ένα μεγάλο κουτάλι
  • Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζεις προσεχτικά τις πιπεριές με το μείγμα
  • Ακουμπάς τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη και ρίχνεις από πάνω ελαιόλαδο, πιπέρι και το κασέρι
  • Τις ψήνεις για 25 λεπτά και σερβίρεις.

Read More

And More