Συνταγή για ψητό κουνουπίδι σε σχήμα μπριζόλας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Δεν έχεις δει πιο ευφάνταστο τρόπο να ετοιμάσεις – και εν τέλει να απολαύσεις – το κουνουπίδι σου. Το λαχανικό παντός καιρού παίρνει το σχήμα μπριζόλας και εσύ έχεις έτοιμο το σημερινό νηστίσιμο κυρίως!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, φρέσκο και καλά καθαρισμένο
  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και στρώνεις σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
  • Με ένα μαχαίρι, καθαρίζεις και στη συνέχεια κόβεις προσεκτικά το κουνουπίδι σου σε μεγάλες φέτες, πάχους περίπου 1,5 εκατοστών.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις, προκειμένου να δημιουργηθεί η μαρινάδα σου.
  • Με ένα πινέλο, αλείφεις τα κομμάτια κουνουπιδιού, αξιοποιώντας την μισή ποσότητα του μείγματος σου.
  • Μεταφέρεις το κουνουπίδι στο ταψί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Αλείφεις το κουνουπίδι ξανά και σερβίρεις.

Read More

And More