Συνταγή για σαλάτα με παντζάρια και ρόδι

10 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα παντζάρια είναι της εποχής και συνδυάζονται τέλεια με το ρόδι. Θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή και δροσερή σαλάτα το weekend που έρχεται με συστατικά που αποτοξινώνουν τον οργανισμό. 

Συστατικά

  • 1 κιλό παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα και  κομμένα σε μικρά καρέ
  • 3 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 1 κ.σ. σπόρους ροδιού
  • 1 κ.σ. καρύδια,

    Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2  κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
    1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράζεις τα παντζάρια (χωρίς τα φύλλα) και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα αφαιρείς από τη φωτιά και τα καθαρίζεις καλά
  • Τα βάζεις στο τρυπητό και περιμένεις για λίγο μέχρι να κρυώσουν
  • Τα κόβεις και τα βάζεις στη σαλατιέρα
  • Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα
  • Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάζεις το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και σερβίρεις.

Read More

And More