Συνταγή για “σπασμένες” πατάτες φούρνου με μουστάρδα και βότανα

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τις πατάτες φούρνου τις αγαπάς. Για τη γεύση τους, για την ευκολία παρασκευής τους και φυσικά για τα αρώματα τους. Σήμερα, τα βότανα και η μουστάρδα συνθέτουν την ιδανική συντροφιά! 

Συστατικά

  • 700 γρ. baby πατάτες
  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. του γλυκού μέλι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1/2 κουτ. του γλυκού ξερό δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείφεις ελαφρώς με λάδι ένα ταψί.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά και σούρωσέ τες.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με την Dijon, την μουστάρδα ολικής, το σκόρδο, το μέλι, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο.
  • Τοποθέτησε τις πατάτες πάνω στο ταψί και με ένα πιρούνι σε ευθεία θέση πίεσέ τες μέχρι να ανοίξουν και να γίνουν φλατ, χωρίς να διαλυθούν τελείως.
  • Άλειψε τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, πασπαλίζεις με αλατοπίπερο και σερβίρεις όσο είναι ζεστές.

Read More

And More