Συνταγή για τάρτα κολοκυθιού με ντομάτα και μυρωδικά

4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Τα κολοκυθάκια αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα τους! Τα συνδυάζεις με φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και κάπως έτσι απογειώνεις το καλοκαίρι σου.

Συστατικά

  • 1 φύλλο κρούστας
  • 5 μέτρια κολοκυθάκια, καλά καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες και λιωμένες
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Διάφορα μυρωδικά της επιλογής σου (ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C.
  • Ραντίζεις τα κολοκυθάκια σου μαζί και το σκόρδο με ελαιόλαδο και τα αγαπημένα σου μυρωδικά.
  • Στρώνεις το φύλλο κρούστας σε ταψάκι – κατά προτίμηση ορθογώνιο – και κάνεις μερικές τρυπούλες με το πιρούνι στην επιφάνειά του να μην φουσκώσει περίεργα.
  • Καθαρίζεις τα ντοματίνια σου.
  • Ρίχνεις την παρμεζάνα στο φύλλο και προσθέτεις τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Φρόντισε το ένα να μισοακουμπά επάνω στο άλλο σε σειρές και να καλύπτεται όλη η επιφάνεια.
  • Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά. Αφαιρείς από το φούρνο, προσθέτεις λίγη παρμεζάνα ακόμη και ψήνεις για 10 λεπτά.
  • Κόβεις σε κομμάτια και μοιράζεις.

Read More

And More