Λάχανο κοκκινιστό

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λάχανο κοκκινιστό: συνταγή που μυρίζει… μανούλα ή γιαγιά, που αναδεικνύει τη μοναδική αξία του λάχανου!

Συστατικά

  • 1 λάχανο μετρίου μεγέθους, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλου μεγέθους ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο μετρίου μεγέθους
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
  • 3 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1/3 κουταλάκι πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομματάκια του λάχανου να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πιπεριά.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τις ντομάτες, το σέλινο, το κρασί, την πάπρικα και τα 2 φλιτζάνια νερό.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά.

Tip

Με λίγο ρυζάκι γλασέ γίνεται ένα υπέροχο λαχανόρυζο!

Read More

And More