Λαχταριστά σάντουιτς με αρωματικό κοκκινιστό κιμά

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Πεντανόστιμα και ζουμερά σάντουιτς με κιμά σε κόκκινη σάλτσα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 750 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 ντοματοχυμός
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 8 ψωμάκια για burger φρυγανισμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και καβούρδισε τον κιμά για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε τον κιμά από το τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρισε για οκτώ λεπτά.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά, πρόσθεσε το καγιέν, την πάπρικα και το αλάτι και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοχυμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα και αφού τα ανακατέψεις, ξαναρίξε τον κιμά στο τηγάνι.
  • Σιγόβρασε τον κιμά για 15 λεπτά, πρόσθεσε αλατοπίπερο και σέρβιρε στα φρυγανισμένα ψωμάκια με έξτρα πίκλες ή τυρί ή άλλα υλικά της επιλογής σου.

Read More

And More