Λαχταριστά σουηδικά κεφτεδάκια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά και ζουμερά κεφτεδάκια σε ελαφριά και γευστική σάλτσα

Συστατικά

  • 500 gr μοσχαρίσιος κιμάς
  • ¼ φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1 κ. γλυκού μαϊντανός
  • ¼ κ. γλυκού μπαχάρι
  • ¼ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ⅛ κ. γλυκού πιπέρι
  • ½ κ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 κ. σούπας βούτυρο
  • 3 κ. σούπας αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμός βοδινού
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας Worcestershire σος
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • αλατοπίπερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, τον μαϊντανό, το μπαχάρι (σκόνη), το μοσχοκάρυδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και το αυγό.
  • Ζύμωσε καλά τον κιμά και πλάσε περίπου 12 κεφτέδες ή 20 κεφτεδάκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και μία κουταλιά βούτυρο και πρόσθεσε τα κεφτεδάκια.
  • Ψήσε γυρίζοντάς τα συνεχώς πλευρά για περίπου επτά λεπτά.
  • Αφαίρεσε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο με το αλεύρι και καβούρδισέ τα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Πρόσθεσε σιγά-σιγά το ζωμό και την κρέμα γάλακτος και έπειτα τη worchestershire και τη μουστάρδα και σιγόβρασε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, ξαναγύρισε τα κεφτεδάκια στο τηγάνι και μαγείρεψε για άλλα δύο λεπτά.

Read More

And More