Λαχταριστή σαλάτα με βραστά αυγά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πολυσαλάτα με αβοκάντο, σος γιαουρτιού και βραστά αυγά

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 450 gr βρασμένα ρεβύθια
  • 1/3 γλ. κολοκυθόσπορος
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 κ. σούπας ξύδι
  • 2 κ. σούπας σχοινόπρασο
  • 150 gr μαρούλι τριών ειδών
  • 8 ραπανάκια
  • 1 αβοκάντο
  • 50 gr φύτρες φασολιών
  • αλάτι, πιπέρι

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε μια κουταλιά λάδι και τσιγάρισε τα βρασμένα ρεβύθια με μπόλικο αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι και τον κολοκυθόσπορο και τσιγάρισέ τον για τρία λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με δύο κουταλιές νερό, το ξύδι, το υπόλοιπο λάδι και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και αλάτισε τη σος.
  • Κόψε τα ραπανάκια και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και σε μια σαλατιέρα ανακάτεψέ με τα κομμένα μαρούλια, τις φύτρες και το μείγμα ρεβυθιών και κολοκυθόσπορου.
  • Πρόσθεσε τα αυγά κομμένα, ράντισε τη σαλάτα με έξτρα ελαιόλαδο και περίχυσέ τη με τη σος.

 

Read More

And More