Λαζάνια bolognese

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βάλε την κλασική σάλτσα με κιμά στο φούρνο και απόλαυσε με λαζάνια! Δοκίμασε να γυρίσεις τα μακαρόνια στο ταψί και απόλαυσε την ίδια γεύση σε μια ανάλαφρη παραλλαγή της! 

Θερμίδες 290

Συστατικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 700γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 5 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 750ml ντομάτα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 5 κλαδάκια σέληνο
  • 300 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Λαζάνια
  • 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μόνο 2 λεπτά και αφαίρεσαι με προσοχή να μην σπάσουν
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει και πρόσθεσε το κρεμμύδι. Ανακάτεψε και συνέχισε ρίχνοντας το σέληνο, το καρότο, το πράσο και το μπέικον
  • Πρόσθεσε τον κιμά και ανακάτεψε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Φρόντισε να σπάσεις το κρέας και να μην μείνει σε μεγάλα κομμάτια στην κατσαρόλα. Ανακάτεψε να πάρει χρώμα
  • Σβήσε τον κιμά με το κόκκινο κρασί και άφησε να φύγει το αλκοόλ πριν συνεχίσεις με τα υπόλοιπα υλικά
  • Ρίξε στην κατσαρόλα το χυμό ντομάτας, τον πελτέ και το νερό ζεστό. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε
  • Πρόσθεσε στη σάλτσα όλα τα μυρωδικά σου – αν θέλεις βάλε σε τούλι για να τα αφαιρέσεις στη συνέχεια – και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε να σιγοβράσει η σάλτσα σου σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα.
  • Στρώσε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο τνός πυρίμαχου παραλληλόγραμου σκεύους. Από πάνω στρώσε μια σειρά λαχάνια και τη μισή ποσότητα του κιμά. Σκέπασε με λαζάνια και ρίξε τον υπόλοιπο κιμά. Σκέπασε τέλος με τα λαζάνια και πασπάλισε με το τυρί.
  • Κάλυψε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάλε στο φούρνο στους 180oC. Αφού περάσει ένα τέταρτο, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και άφησε άλλα 20 λεπτά να ψηθεί
  • Άφησε να κρυώσει ελαφρά πριν κόψεις σε κομμάτια. Σέρβιρε

Tip


Read More

And More