Λαζάνια με διάφορα λαχανικά

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα λαζάνια θα γίνουν ένα νόστιμο πυργάκι από φρέσκα λαχανικά, διάφορα τυριά και μυρωδικά.

Συστατικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 250 γρ. κολοκυθάκια
  • 250 γρ. μελιτζάνες
  • 500 γρ. τυρί ricotta
  • 3/4 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο
  • 500γρ. λαζανια
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 ματσάκι χοντροκομμένο βασιλικό
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
  • 4 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε όλα τα λαχανικά σου σε μικρά κομμάτια
  • Βάλε σε ένα μπολ τη ρικότα με την παρμεζάνα, το αυγό χτυπημένο. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε και το μοσχοκάρυδο
  • Λάδωσε ένα ταψί και στρώσε τα λαζάνια, φροντίζοντας να καλύψεις καλά τον πάτο
  • Από πάνω άπλωσε μια στρώση λαχανικών, αλατοπιπέρωσε και άπλωσε λίγο από το σκόρδο και το βασιλικό. Ράντισε με ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια άπλωσε το μισό μείγμα τυριών να πάει παντού και επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά. Λαζάνια, λαχανικά, αλάτι και πιπέρι, σκόρδο και βασιλικό και ελαιόλαδο
  • Σκέπασε με τα υπόλοιπα λαζάνια και περίχυσε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Στρώσε από πάνω την τριμμένη μοτσαρέλα και περίχυσε με το κρεσί
  • Σκέπασε το ταψί με το αλουμινόχαρτο και κάνε μερικές τρύπες για να κυκλοφορεί ο αέρας μέσα στο φαγητό
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια. 5-6 λεπτά πριν βγάλεις το ταψί, αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο να πάρει χρώμα

Tip


Read More

And More