Λαζάνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το περίμενες πως τα μπιφτέκια που έμειναν από το μεσημέρι θα μπορούσαν να “σερβίρουν” ένα τόσο λαχταριστό πιάτο; Η Σεφ Νόη Ιωαννίδου σου δείχνει τον τρόπο… Συνταγή όπως την παρουσίασε στην εκπομπή “Μίλά” με την Τατιάνα Στεφανίδου. Για να δεις τα βήματα της σε βίντεο κάνε “κλικ” εδώ

Συστατικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ. διάφορα τυριά τριμμένα
  • 2 κρόκκους αυγών
  • 3-4 φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 μπιφτέκια που περίσεψαν
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ σπάσε με τα δάκτυλά σου τα μπιφτέκια σε ψίχουλα, ώστε να μοιάζει με κιμά. Άφησε στην άκρη…
  • Σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και ρίξε τις ντομάτες αοφύ τις περάσεις από τον τρίφτη. Τέλος πρόσθεσε το βασιλικό ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε
  • Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα σου (φρόντισε να κρατήσεις περίπου ένα φλιτζάνι) και αφού πάρει βράσει τη σάλτσα σου ρίξε και τα μπιφτέκια
  • Άλειψε λίγη κρέμα γάλακτος στον πάτο ενός μακρόστενου πυρέξ και στρώσε μια σειρά φύλλα λαζάνια. Από πάνω ρίξε αρκετή από τη σάλτσα σου και πασπάλισε με τυρί. Σκέπασε με λαζάνια. Επανάλαβε τη διαδικασία ώστε να φτιάξεις δύο ή τρεις στρώσεις και να τελειώσουν τα υλικά σου, εκτός από το τριμμένο τυρό
  • Τέλος, βάλε στην κρέμα γάλακτος που κράτησες τους κρόκους και χτύπησε να ανακατευτούν καλά. Περίχυσε με το μείγμα το πυρέξ και πασπάλισε με μια τελευταία στρώση τυριού
  • Ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 40′ με 50′ λεπτά. Δοκίμασε αν έχουμε μαλακώσεις τα ζυμαρικά σου και έχουν ψηθεί πριν σερβίρεις…

Tip

Αν δεν έχεις κρέμα γάλακτος, εκτέλεσε την ίδια συνταγή χωρίς κρέμα στη σάλτσα (ίσως να προσθέσεις λίγη παραπάνω ντομάτα και περίχυσε το πυρέξ με αυγά χτυπημένα σε γάλα!

Read More

And More