Λαζάνια με ψητές μελιτζάνες

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η Rachael Ray είναι διάσημη chef, με πορεία χρόνων στην αμερικανική τηλεόραση, αλλά και αρκετά βιβλία μαγειρικής στο ενεργητικό της. Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες της συνταγές!

Συστατικά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 ντοματοπολτός
  • 1 χούφτα βασιλικός
  • 450 gr λαζάνια σπασμένα
  • τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Με ένα μαχαίρι κάνε μικρές σχισμές στην επιφάνεια κάθε μελιτζάνας, βαλ’ τες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε μέχρι να μαραγκιάσουν.
  • Άφησέ τες να στεγνώσουν τελείως, αφαίρεσε τη φλούδα τους και ψιλόκοψέ τες.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το κύμινο, την κανέλα, το μπούκοβο και αλατοπίπερο για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπολτό, το κρασί και το βασιλικό κομμένο με το χέρι, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 40 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν τα σουρώσεις κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Πρόσθεσε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα με τα υγρά της στη σάλτσα.
  • Πρόσθεσε και τα ζυμαρικά στη σάλτσα μαζί με λίγο από το βραστό νερό και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν τα λαζάνια.
  • Σέρβιρε με μπόλικη παρμεζάνα.

Read More

And More