Λαζάνια με σάλτσα ντομάτας και γέμιση τυριού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Σπιτικά λαζάνια φούρνου με λαχταριστή γέμιση και σάλτσα ντομάτας. Μια light συνταγή, που μπορεί να περιέχει ζυμαρικά και τυρί, αλλά έχει λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 250/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
  • 12 κανελόνια
  • 1+3/4φλ. τυρί ρικότα χωρίς λιπαρά
  • 280γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1κ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4φλ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα με μειωμένα λιπαρά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Λάδωσε ένα αντικολλητικό ταψί 23×33 εκατοστών με λίγο λάδι.
  • Άπλωσε στον πάτο του ταψιού 1/2 φλιτζάνι σάλτσας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράσε τα κανελόνια βάση τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε μαζί το τυρί ρικότα, το σπανάκι, το τυρί παρμεζάνα, το ασπράδι αυγού, το σκόρδο σε σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό και τη ρίγανη.
  • Άδειασε το μείγμα μέσα σε ένα κορνέ ή σε μια σακούλα τροφίμων και κόψε τη μύτη.
  • Γέμισε αναλογικά τα κανελόνια με το μείγμα.
  • Τοποθέτησε τα κανελόνια στον πάτο του ταψιού.
  • Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σάλτσας.
  • Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε για 20 λεπτά.
  • Έπειτα, πρόσθεσε από πάνω το τυρί μοτσαρέλα και ψήσε για 5 λεπτά ακόμα.
  • Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 κανελόνια.

Tip


Read More

And More