Λαζάνια με βασιλικό και ricotta

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θα την ετοιμάσεις εύκολα. Η σάλτσα της μοιάζει πολύ με της μπεσαμέλ, αλλά είναι πλούσια σε τυρί ricotta και παρμεζάνα…

Συστατικά

  • 500 γρ λαζάνια
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • Αλάτι/Πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
  • 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • 3 κ.σ φρέσκο βασιλικό
  • ½ φλιτζάνι τυρί ricotta
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα, ώστε να χωράνε ολόκληρα τα φύλλα λαζάνια, βάλε νερό να βράσει. Βγάλε τα ζυμαρικά σου όταν είναι al dente και στέγνωσε προσεκτικά σε μια πετσέτα κουζίνα
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε το αλεύρι.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε προσεκτικά μέχρι να πάρει το αλεύρι σου λίγο χρώμα
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά το γάλα και ανακάτευε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα σου (όπως η μπεσαμέλ)
  • Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 1 κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο, το τυρί και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας
  • Προθέρμανε το φούρνο στου 200 βαθμούς
  • Σε ένα λαδωμένο ταψί (που να ταιριάζει με το μήκος 1 ή 2 ζυμαρικών στη σειρά) στρώσε μια σειρά λαζάνια και μια λεπτή στρώση από την κρέμα σου
  • Ράντισε με λίγη παρμεζάνα και τριμμένο βασιλικό
  • Συνέχισε να στρώνεις τα υλικά σου τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας, παρμεζάνα και βασιλικό
  • Ψήσε για 20 λεπτά και σέρβιρε το ζεστό

Tip

Μην παραβράσεις τα λαζάνια σου γιατί θα διαλύονται στο σερβίρισμα

Read More

And More