Λαζάνια “μπουκίτσες” γεμιστά ricotta και baby σπανάκι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ρολάκια από λαζάνια γεμιστά με τρία τυριά, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα

Συστατικά

  • 8 λαζάνια βρασμένα
  • 1 φλ. baby σπανάκι
  • 2 φλ. τυρί ricotta
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. μοτσαρέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με την ricotta, την παρμεζάνα, το αυγό, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
  • Στέγνωσε καλά τα λαζάνια με απορροφητικό χαρτί και άπλωσέ τα σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Κόψε κάθε ζυμαρικό οριζόντια και άπλωσε σε κάθε κομμάτι δύο με τρεις κουταλιές από το μείγμα ricotta, αφήνοντας μικρό κενό στην μία άκρη τους.
  • Τύλιξε κάθε κομμάτι σε ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθε ρολό σε δύο φέτες.
  • Τοποθέτησε το ρολάκια στο ταψί και περίχυσε το καθένα με ένα κουταλάκι από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
  • Πασπάλισε με ένα κουταλάκι μοτσαρέλα τριμμένη και κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστό με ένα μπολάκι από την κόκκινη σάλτσα για ντιπ.

Read More

And More