Λεμονάτο κοτόπουλο με παρμεζάνα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένα διαφορετικό κοτόπουλο με παρμεζάνα, με έντονη λεμονάτη και σκορδάτη γεύση που “παντρεύεται” με σπαράγγια!

Συστατικά

  • 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε 2 φιλέτα το καθένα
  • 1/3 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τρίμμα
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
  • μισό κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 3-4 λεμόνια (jξύσμα και χυμό)
  • 1 κ.σούπας λιωμένο σκόρδο
  • μισό φλιτζ. λιωμένο βούτυρο
  • μισό κιλό σπαράγγια
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κ.σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι, λεμονοπίπερο
  • Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 λεμόνι σε ροδέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε μια λαμαρίνα στρώσε αντικολλητικό χαρτί και άφησέ την στην άκρη.
  • Πάρε 3 μπολ. Στο ένα βάλε το αλεύρι.
  • Στο δεύτερο ανακάτεψε τη φρυγανιά, το μισό τυρί, τον αποξηραμένο μαϊντανό, τη σκόνη σκόρδου, μια πρέζα αλάτι και μια πιπέρι.
  • Στο τρίτο μπολ βάλε 1-2 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού, 4-5 κ.σούπας χυμό λεμόνι, το λιωμένο σκόρδο και 5 κ.σούπας από το βούτυρο. Ανακάτεψε και βγάλε σε μπολάκι 4 κ.σούπας από το μίγμα.
  • Με τη σειρά, πέρασε κάθε κομμάτι κοτόπουλο από το αλεύρι, μετά στο λεμόνι και μετά στο μίγμα της φρυγανιάς.
  • Άπλωσε τα φιλέτα στο ταψί και πασπάλισέ τα με ό,τι περίσσεψε από το μίγμα της φρυγανιάς.
  • Πασπάλισε με λίγο λεμονοπίπερο.
  • Ψήσε για 10 λεπτά από τη μία πλευρά και γύρισε από την άλλη.
  • Όταν θα γυρίσεις το κοτόπουλο βάλε στο πλάι τα σπαράγγια που έχεις καθαρίσει και πλύνει και περίχυσέ τα με τις 4 κουταλιές βούτυρο-λεμόνι που κράτησες και το υπόλοιπο τυρί.
  • Μπορείς αν θέλεις να βάλεις από μια ροδέλα λεμόνι πάνω σε κάθε κομμάτι κοτόπουλο πριν τα ξαναβάλεις στο φούρνο.
  • Ψήσε για άλλα 10-12 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ ανακάτεψε το υπόλοιπο σκέτο βούτυρο με 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι, 1-2 κ.γλυκού ξύσμα, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μπολ. Πρόσθεσε και λίγο πιπέρι και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από το φούρνο και περίχυσέ το με τη σος μελιού και έξτρα μαϊντανό.
  • Σέρβιρε αμέσως.

Tip

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τρίμματα από δημητριακά αντί για τη συμβατική φρυγανιά και να απογειώσεις το κοτόπουλο!

Read More

And More