Λεμονάτο κοτόπουλο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ετοίμασε μια ξεχωριστή συνταγή με λεμονάτη γεύση και τραγανή κρούστα…

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 του φλιτζανιού χυμό λεμονιού και μερικές φέτες για το γαρνίρισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το χυμό και το ξύσμα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και αλατοπίπερο σε μικρό μπολ
  • Κάνε μικρές τρυπούλες με ένα κοφτερό μαχαίρι στα κομμάτια του κοτόπουλου για να μαριναριστεί καλύτερα
  • Βάλε τα κομμάτια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά σε μια σακούλα μαγειρικής και ανακάτεψε να πάνε τα υγρά παντού
  • Κλείσε καλά την σακούλα και άφησε να μαριναριστεί για 2 ώρες
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC και βάλε το κοτόπουλο σε ταψάκι
  • Κράτησε την μαρινάδα στην άκρη και βουτύρωσε τα κομματάκια του κοτόπουλου
  • Ψήσε για 50-55 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανά
  • Σέρβιρε μαζί με το ζουμάκι που έβγαλε το κοτόυπουλο, αφαιρώντας το λίπος

Tip


Read More

And More