Light gordon blue

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνουμε πιο light και πιο γευστική μια συνταγή που οι περισσότερες αγαπάμε. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να απολαύσουμε το gordon blue χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 258/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
  • 1κ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή χωρίς γλουτένη
  • 1/2κ. γλυκού βούτυρο
  • 1+1/2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 2/3φλ. ζωμό κοτόπουλου χωρίς αλάτι
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 λεπτές φέτες γαλοπούλας
  • 4 φέτες τυρί έμενταλ
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Βούτηξε” το κοτόπουλο στο αλεύρι.
  • Σε ένα μικρό μπολ συνδύασε το ζωμό κοτόπουλου, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
  • Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια πρόσθεσε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και ψήσε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Μετέφερε τα φιλέτα σε ένα πιάτο.
  • Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε στο τηγάνι το μείγμα με το ζωμό κοτόπουλου.
  • Ανακάτεψε το μείγμα για 2 λεπτά.
  • Τοποθέτησε στο τηγάνι τα φιλέτα κοτόπουλου και πρόσθεσε από πάνω από μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα έμενταλ.
  • Μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο, περίχυσε με τη sauce που υπάρχει ήδη στο τηγάνι και με το μαϊντανό.

Tip


Read More

And More