COOK UP SOME LOVE! Ερωτικές συνταγές με λιγότερες από 277 θερμίδες…

Σκέφτεσαι να του κάνεις το τραπέζι; Τα έχεις σχεδιάσει όλα στην εντέλεια. Τι θα φορέσεις, πως θα διακοσμήσεις το σπίτι, τον κατάλληλο φωτισμό, ίσως και τη σαμπάνια για το δείπνο. Επίτρεψέ μας να σου δώσουμε ιδέες για το μενού.

Πέντε πιάτα που περιέχουν από ένα συστατικό “κλειδί” για να ενισχύσουν την ερωτική σας διάθεση. Και ένα μυστικό που πρέπει να κρατήσεις μόνο για σένα: Καμιά συνταγή δεν έχει πολλά λιπαρά, ούτε ξεπερνά τις 277 θερμίδες το πιάτο, για να προσέχεις και τη σιλουέτα σου!

Κάνε “κλικ” σε κάθε κάρτα για να δεις τις συνταγές αναλυτικά…
src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/04/love_plates_1.jpg

Γιατί κάνει καλό στη σιλουέτα σου; Γιατί κάθε πιάτο που περιέχει λαχανικά και φρέσκα υλικά σου προσφέρει φυτικές ίνες που αποβάλλουν μέρος του λίπους πριν αυτό αποθηκευτεί. Επιπλέον το αβοκάντο περιέχει καλά λιπαρά που συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.

Πώς θα σας φέρει πιο κοντά; Ακούγεται αστείο όμως οι Αζτέκοι αποκαλούσαν το δέντρο του αβοκάντο: “Δέντρο των γεννητικών οργάνων”, πιθανότατα εξαιτίας του ιδιαίτερου σχήματος του καρπού, αλλά και του γεγονότος πως βγαίνουν δύο-δύο σε κάθε κλαρί. Η κρεμώδης υφή του, αλλά και τα μονοακόρεστα καλά λιπαρά που αγαπούν την καρδιά είναι το μυστικό για να βοηθήσουν το γεύμα να σας φέρει πιο κοντά.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/04/love_plates_2.jpg

Γιατί κάνει καλό στη σιλουέτα σου; Το σπανάκι δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λίπη ή θερμίδες, ενώ αντιθέτως περιέχει φολικό οξύ και άλλες πολύτιμες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Το φολικό οξύ, που ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β, είναι απαραίτητο για ορισμένες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμός των σακχάρων.

Πώς θα σας φέρει πιο κοντά; Εδώ όλη τη δουλειά θα την κάνει το κουκουνάρι. Πλούσιο σε ψευδάργυρο, ένα από τα μέταλλα που απαιτείται για την παραγωγή των ορμονών που βοηθούν στη σεξουαλική επιθυμία και κυρίως της τεστοστερόνης. Γερές δόσεις τεστοστερόνης θα αυξήσουν την επιθυμία του και το ερωτικό ενδιαφέρον του και σε σένα!

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/04/love_plates_3.jpg

Γιατί κάνει καλό στη σιλουέτα σου; Το αυγό που περιέχει η σάλτσα θεωρείται από τα πλέον πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα που μας χαρίζει η φύση. Ένα αυγό μπορεί να σου δώσει όλα τα συστατικά που χρειάζεσαι και να σε χορτάσει χωρίς πολλές θερμίδες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το σαλάμι αέρος δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε διαιτητικό προϊόν, όμως είναι μια μικρή λιχουδιά (σε πολύ μικρή ποσότητα) που θα σου προσφέρει γεύση και το αίσθημα πως δεν στερείσαι.

Πώς θα σας φέρει πιο κοντά; Το αυγό περιέχει πρωτεΐνη και προσδίδει άμεση ενέργεια στον οργανισμό, απαραίτητη για να έρθει και η σεξουαλική διέγερση! Όμως το “ρομαντικό” μυστικό του πιάτου είναι άλλο. Το σαλάμι αέρος!! Το απολαυστικό αλλαντικό προσφέρει στον οργανισμό μια χημική ουσία την φαινυλαιθυλαμίνη, που αλλιώς αποκαλείται και “μόριο της αγάπης”! Γιατί; Η ουσία αυτή προκαλεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα παρόμοιο (αν όχι ίδιο ακριβώς) με αυτό που νιώθει κανείς όταν είναι ερωτευμένος!!

Smart Tip: Μην το παρακάνεις στο σαλάμι, γιατί μαζί με το “μόριο του έρωτα” θα γεμίσεις τον οργανισμό σου και του αγαπημένου σου με κορεσμένα λιπαρά που θα φέρουν τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/04/love_plates_4.jpg
Γιατί κάνει καλό στη σιλουέτα σου; Το ψημένο nori, τραγανές δηλαδή λωρίδες αλατισμένου θαλασσινού φυκιού με το οποίο τυλίγεις το σούσι περιέχει μια ειδική ίνα που φαίνεται να εμποδίζει κατά 75% την απορρόφηση λίπους. Το αναφομοίωτο λίπος θα μπορούσε απλά να περάσει από το στομάχι και να αποβληθεί από το σώμα, πράγμα που σημαίνει αποθήκευση λιγότερων θερμίδων ως λίπος.


Πώς θα σας φέρει πιο κοντά;
Το φύλλο για σούσι ή αλλιώς φύκι nori είναι γνωστό τις πάσι (στην Ιαπωνία!) πως αποτελεί αφροδισιακό τρόφιμο. Είναι πλούσιο σε ιωδίνη που ενεργοποιεί τη λίμπιντο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες θα τον κρατήσουν σε φόρμα και “τρελό και παλαβό” για εσένα.

src=/files/Image/Fitness/2014/DIATROFI/04/love_plates_5.jpg

Γιατί κάνει καλό στη σιλουέτα σου; Με το ψήσιμο στα κάρβουνα ή τέλος πάντων στη σχάρα χάνεται το περισσότερο λίπος µε αποτέλεσµα να µειώνονται οι θερµίδες κατά 25%. Δεν το λες και λίγο. Επιπλέον η πικάντικη σος μέσα στην οποία μαρινάρεις το κρέας σου, περιέχει την καψαΐκίνη. Η ουσία της καυτερής πιπεριάς έχει την ιδιότητα να αυξάνει την θερμογένεση και έτσι να επιταχύνει τις καύσεις του οργανισμού.


Πώς θα σας φέρει πιο κοντά;
Η καυτερή πιπεριά δεν ανεβάζει μόνο τη θερμότητα στο σώμα, με αποτέλεσμα να καις θερμίδες. Ανεβάζει και τη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα ανάμεσά σας. Συγκεκριμένα έρευνες δείχνουν πως οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν την παραγωγή ενδορφίνης στον εγκέφαλο. Οι ενδορφίνες είναι ουσίες που βελτιώνουν τη διάθεση και σε συνδυασμό με την καψαϊκίνη που αυξάνει τη ροή του αίματος και τους χτύπους της καρδιάς θα κάνουν το κλίμα ιδανικό για έρωτα!

And More