Λιγκουίνι με λευκή σάλτσα και μανιτάρια

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη και light συνταγή που θυμίζει καρμπονάρα. Η λευκή σάλτσα κουνουπιδιού και η κρέμα γάλακτος θα κάνουν ακόμα πιο γευστικό το πιάτο σου.
Θερμίδες: 286/ μερίδα

Συστατικά

  • 450γρ. λιγκουίνι
  • 3 μικρά κεφάλια κουνουπίδι
  • 6φλ. ζωμό λαχανικών
  • 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4φλ. κρέμα γάλακτος light

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το κουνουπίδι.
  • Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα και άφησέ το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα.
  • Μαγείρεψε μέχρι το κουνουπίδι να είναι μαλακό, περίπου 15 λεπτά.
  • Στην εμπειρία μου, όσο περισσότερο μπορείτε να το μαγειρέψετε, η ομαλότερη η σάλτσα θα είναι. Λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σόταρε για 4-5 λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Πριν τα στραγγίξεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό της κατσαρόλας.
  • Μετέφερε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών.
  • Πρόσθεσε μέσα το σοταρισμένο σκόρδο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος πουρές.
  • Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις κι άλλο ζωμό λαχανικών.
  • Πρόσθεσε τον πουρέ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα.
  • Σέρβιρε σε 8 πιάτα.

Tip


Read More

And More