Λικέρ Καφέ

1
Mερίδες

Αρωματικός καφές αράμπικα, βότκα και ζάχαρη είναι τα συστατικά που θα σου δώσουν το πιο ανεβαστικό λικέρ που έφτιαξες ποτέ. Κράτησε ένα μπουκαλάκι για όποτε κάνεις τιραμισού…

Συστατικά

  • 500 ml. βότκα
  • 120 γρ. χοντροαλεσμένους κόκκους καφέ/ τύπου Αράμπικα
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 10 ολόκληρους κόκκους καφέ/ τύπου Αράμπικα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τη βότκα μαζί με τους αλεσμένους κόκκους καφέ  σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο
  • Άφησε το βάζο στην άκρη κλεισμένο
  • Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι ή βάζο που κλείνει ερμητικά ρίχνουμε την βότκα και τους αλεσμένους κόκκους του καφέ
  • Ανακινούμε πολύ καλά το μπουκάλι ή το βάζο και το τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, ανακινώντας το ανά 2-3 ημέρες. Άφησε κλειστό για 20 ημέρς περίπου
  • Άνοιξε το βάζο στη συνέχεια, σούρωσε το αλκοόλ να καθαρίσει από τους κόκκους καφέ
  • Παράλληλα ετοίμασε το σιρόπι βράζοντας ελαφρά το νερό με τη ζάχαρη
  • Ανακάτεψε με τη βότκα και γύρισε το μείγμα σε μπουκάλια. Κλέισε καλά και άφησε άλλες 10 μέρες
  • Σέρβιρε γεμίζοντας το μπουκάλι με τους ολόκληρους κόκκους καφέ

Tip


Read More

And More