Λινγκουίνι με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού και crumbled λουκάνικο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά ζυμαρικά με τραγανό kale, ζουμερά ντοματίνια και θρυμματισμένο λουκάνικο σε κρέμα λεμονιού

Συστατικά

  • 230 gr λινγκουίνι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 230 gr πικάντικο λουκάνικο ξεψαχνισμένο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 φλ. kale ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ντοματίνια
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σούρωσε τα ζυμαρικά και κράτησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το λουκάνικο ξεψαχνισμένο και ανακάτεψε για περίπου πέντε λεπτά, σπάζοντάς το με την κουτάλα.
  • Ρίξε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, το βραστό νερό από τα ζυμαρικά και αλατοπίπερο, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ τα να σιγοβράσουν για περίπου επτά λεπτά.
  • Πρόσθεσε το kale ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα) και άφησέ τα να μαραθούν για ένα με δύο λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τα λινγκουίνι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More