Λινγκουίνι με γαρίδες και ντοματίνια

55 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πεντανόστιμα λινγκουίνι με φρέσκες γαρίδες και σάλτσα από ντοματίνια

Συστατικά

  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φλ. ψιλοκομμένα ντοματίνια
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πακέτο λινγκουίνι
  • 500 gr γαρίδες φρέσκες
  • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 φλ. μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια κατσαρόλα ζέστανε τις δυο κουταλιές λάδι και τσιγάρισε το σκόρδο μέχρι να σκουρύνει.
  • Πρόσθεσε τα ντοματίνια και το κρασί, αλατοπιπέρωσε καλά και άσε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βάλε να βράσουν τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε τις γαρίδες καθαρισμένες και “αρωματισμένες” με την καπνιστή πάπρικα.
  • Μόλις ψηθούν οι γαρίδες, μετάφερέ τες στη σάλτσα και ανακάτεψε καλά.
  • Ρίξε τη σάλτσα στα βρασμένα λινγκουίνι και σέρβιρε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip


Read More

And More