Λινγκουίνι με πανσέτα και λαχανάκια Βρυξελλών

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συνδύασε τα ιδιαίτερα λαχανάκια με μια κρεμώδη σαλτσα και το άρωμα της πανσέτας!

Συστατικά

  • μισό πακέτο λινγκουίνι (ή σπαγγέτι)
  • 150 γραμμ. πανσέτα ψιλοκομμένη (ή 6 χοντρές φέτες μπέικον)
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
  • μισό κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
  • 75 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε καλά αλατισμένο νερό.
  • Κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό τους και σούρωσέ τα.
  • Σώταρε την πανσέτα με το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει η πανσέτα και να καραμελώσει το κρεμμύδι, 8-10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα λαχανάκια και το σκόρδο και σωτάρισε ανακατεύοντας μέχρι τα λαχανάκια να πάρουν ένα έντονο πράσινο χρώμα (περίπου 2 λεπτά).
  • Ρίξε το κρασί ανακατεύοντας και ξύνοντας τα τοιχώματα του τηγανιού.
  • Ρίξε στο τηγάνι τα σουρωμένα ζυμαρικά, την παρμεζάνα και μισό με 3/4 από το νερό των ζυμαρικών.
  • Ανακάτεψε να λιώσει η παρμεζάνα και να γίνουν κρεμώδη τα μακαρόνια.
  • Αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε πασπαλίζοντας με έξτρα παρμεζάνα και πιπέρι.

Tip


Read More

And More