Λινγκουίνι με ρόκα και σκόρδο

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Η πιπεράτη γεύση της ρόκας δένει άψογα με την έντονη γεύση του σκόρδου και της παρμεζάνας σε μια μακαρονάδα με χρώμα και τέλεια γεύση! Για να αγοράσεις τα υλικά σου κάνε κλικ εδώ

Συστατικά

  • Ένα πακέτο λινγκουίνι ή άλλο ζυμαρικό
  • 3 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Ένα ματσάκι ρόκα καλά πλυμένη και στραγγισμένη
  • Μισό ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα +λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1/3 φλιτζ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σου σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  • Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε το σκόρδο.
  • Σωτάρισέ το για 2-3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
  • Βγάλε το τηγάνι από τη φωτιά για να μην ψηθεί άλλο το σκόρδο.
  • Στράγγισε τα ζυμαρικά.
  • Ρίξε μέσα το σκόρδο με το λάδι του, τη ρόκα και την παρμεζάνα.
  • Ανακάτεψε καλά.
  • Σέρβιρε βάζοντας από πάνω μερικές χοντροκομμένες φλούδες παρμεζάνας και λίγο κουκουνάρι.

Tip

Μείωσε την ποσότητα του σκόρδου εάν δεν είσαι φαν του ώστε να μην είναι τόσο έντονο.

Read More

And More