Linguine με γαρίδες και σπανάκι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Συστατικά

  • ½ κιλό γαρίδες
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ½ φλ. γάλα
  • 1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο
  • 1 πακέτο linguine
  • 4 φλ. σπανάκι
  • ½ κ. γλυκού ιταλικό μείγμα μπαχαρικών
  • ¼ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε δυνατή φωτιά ζέστανε το βούτυρο με το λάδι.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και τσιγάρισε μέχρι να ροδίσουν.
  • Βγάλε τις γαρίδες και ρίξε στην κατσαρόλα τα linguine με το γάλα και τον ζωμό.
  • Βράσε για 10’ ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
  • Όταν τα linguine είναι a dente πρόσθεσε το σπανάκι, αλατοπίπερο και το ιταλικό μείγμα και μαγείρεψε για άλλα 10’.
  • Ξαναρίξε τις γαρίδες στο φαγητό και πασπάλισε με την παρμεζάνα.
  • Σέρβιρε με extra παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Αν δεν έχεις ιταλικό μείγμα μπορείς να προσθέσεις αποξηραμένο βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, θυμάρι, σκόρδο και κρεμμύδι ή όσα από αυτά έχεις διαθέσιμα.

Read More

And More