Mac And Cheese με κουνουπίδι και ψωμί

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μην φοβηθείς το κουνουπίδι! Θα με θυμηθείς πως σε αυτή την γευστική συνταγή θα το απολαύσεις περισσότερο από οποιοδήποτε αλλαντικό σκόπευες να προσθέσεις στην αγαπημένη σου μακαρονάδα.

Συστατικά

  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 μέτριο κεφάλι κουνουπίδι, καθαρισμένο, πλυμμένο και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδιο κομμένο σε βαρκούλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φέτες λευκό ψωμί
  • 340 κοντά ζυμαρικά
  • 1/4 φλιτζ τριμμένη παρμεζάνα & λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
  • 1/4 φλιτζ ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 250οC βαθμούς. Βάλε τη μία σχάρα του ψηλά και την άλλη χαμηλά.
  • Βάλε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Σε ρηχό ταψάκι που έχεις απλώσει λαδόκολλα βάλε το κουνουπίδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο με 2 κ.σούπας λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Ψήσε στη χαμηλή σχάρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά.
  • Σε μπλέντερ βάλε το ψωμί και τις άλλες δύο κουταλιές λάδι. Χτύπα μέχρι να γίνουν χοντροκομμένα κομμάτια. Άπλωσέ τα σε ρηχό ταψάκι και ψήστα στην ψηλή σχάρα για να ροδίσουν περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντάς τα μία φορά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά στο νερό μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Κράτησε μισό ποτήρι από το νερό τους. Στράγγισε τα ζυμαρικά και ξαναβάλτα στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κουνουπίδι, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε λίγο από το νερό ώστε να σχηματίσεις μια λεπτή σάλτσα.
  • Σέρβιρε με το ψημένο ψωμί και τριμμένη παρμεζάνα.

Tip


Read More

And More