Mac and Cheese με μπέικον

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστό αμερικανικό πιάτο ελαφρώς… εξευρωπαϊσμένο

Συστατικά

  • ελαιόλαδο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1/4 φλ. μουστάρδα
  • 1 πακέτο “κοχυλάκι”
  • 2 φλ. cheddar
  • 2 φλ. μετσοβόνε
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • tabasco, αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήσε το μπέικον κομμένο σε καρεδάκια.
  • Μόλις ξεροψηθεί, αφαίρεσέ το και στο τηγάνι ρίξε το βούτυρο και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί.
  • Πρόσθεσε το αλεύρι να καβουρδιστεί και μετά ρίξε στο τηγάνι και το γάλα, τη μουστάρδα, δυο σταγόνες tabasco και αλάτι, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτεψε όσο βράζει για οκτώ λεπτά.
  • Βράσε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για δύο λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάλε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τα τρία τυριά και την κρέμα και ανακάτεψε καλά.
  • Τέλος, πρόσθεσε και το μπέικον και σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More